Asiatisk "bolognese" med kyllingkjøttdeig

Asiatisk "bolognese" med kyllingkjøttdeig

Denne middagen tar bare 20 minutter å lage.

Ingredienser

  • 2 stk Gulrøtter
  • 0,5 stk Purre
  • 2 fedd Hvitløk
  • 0,5 stk Rød chili
  • 2 ss Olje
  • 1 stk Rød paprika
  • 2 ts Karri, malt
  • 1 ts Kanel
  • 0,5 ts Kardemomme
  • 400 g Kyllingkjøttdeig
  • 2 ss Olje
  • 1 boks Lett kokosmelk
  • 1 dl Vann
  • 1 terning Hønsebuljong
  • 4 porsjoner Ris
  • 1 stk Lime
  • 1 neve Koriander

Slik gjør du

  1. Skjær gulrot i små terninger og purre i skiver. Finhakk hvitløk og chili. Stek alt på høy varme i en stor gryte med litt olje til det blir mykt og har fått farge. Skjær paprika i strimler og ha dem i sammen med krydderet. Rør godt og ta gryten av varmen.
  2. Varm en stekepanne med olje. Stek kyllingkjøttdeigen på middels varme til kjøttet er gjennomstekt. Ha kjøttet over i gryten med grønnsakene. Tilsett kokosmelk og vann. La det koke opp, ha i smuldret buljong. Småkok i ca 10-15 min. I mellomtiden tilbereder du ris etter anvisning på pakken. Ha til slutt i saften av en lime og rør om.
  3. Server ”asiatisk bolognese” i dype skåler med ris. Dryss over litt fersk koriander ved servering.