Enkel spaghetti «bolognese» med mozzarella

Enkel spaghetti «bolognese» med mozzarella

Tinas variant av «bolognese» inspirert av italienerne.

Ingredienser

  • 400 g karbonadedeig
  • olivenolje til steking
  • 1 stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 st gulrot
  • 2 pk tomater hakkede
  • 1 ss oregano
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 stk laurbærblader
  • 2 ss tomatpure
  • 2 dl vann
  • salt og sort pepper
  • 500 g spaghetti
  • 1 stk mozzarella
  • 1 neve frisk timian
  • 1 ss olivenolje
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Ha olje i en stor gryte eller dyp stekepanne og varm godt opp. Stek karbonadedeigen i to omganger for best resultat. Bruk en gaffel eller stekespade for å dele den opp. Tilsett grovhakket løk, finhakket hvitløk og la det surre til løken er myk.
  2. Tilsett gulrot skåret i biter, hakkede tomater, krydder, tomatpuré og vann. Rør godt og la det småkoke i ca 15-20 minutter under omrøring.
  3. Kok pasta i henhold til anvisning på pakken mens sausen koker. Strø over frisk timian, mozzarella i biter og olivenolje rett før servering.