Hjemmelaget pasta carbonara på 10 minutter

Det tar ikke lang tid å lage en hjemmelaget, god pastarett.

Ingredienser

Hjemmelaget pasta carbonara på 10 minutter

  • 150 g Bacon, i skiver eller hel bit
  • 1 fedd Hvitløk
  • Fersk kvernet sort pepper
  • 2 pk Fersk spagetti
  • 2 stk Egg
  • 20 g Grana Padano, pluss ekstra til servering

Slik gjør du

  1. Del baconet i små skiver, eller biter dersom du har en hel bit. Stek det sprøtt i en stekepanne med et knust hvitløksfedd og godt med ferskt kvernet pepper. Fjern feddet når baconet er ferdigstekt.
  2. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
  3. Hell et par spiseskjeer av pastavannet over i pannen med baconet før du heller av resten. Pannen skal nå stå på lav temperatur.
  4. Rør sammen egg og 20 g grana padano i en skål. Bland pastaen med baconet, trekk pannen til side og ha i eggeblandingen. Rør raskt sammen og server toppet med litt revet grana padano.