Ovnsbakt tortelloni med spekemat og mozzarella

Ovnsbakt tortelloni med spekemat og mozzarella

Gratinert pastarett fra Tina.

Ingredienser

  • 3 dl melk
  • 2 dl revet parmesan, ca 50 g
  • 300 g lett crème fraiche
  • litt salt og pepper
  • 1 potte basilikum
  • 1 pk hakkede tomater
  • 2 pk tortelloni à 250 g (spinat og ricotta)
  • 250 g salami eller spekeskinke
  • 1 eske cherrytomater
  • 2 st mozzarella
  • litt olivenolje
  • salt og kvernet sort pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader. Kok opp melken i en kasserolle. Ta den av platen og tilsett revet ost og crème fraiche. Smak til med salt og pepper.
  2. Grovhakk basilikum.
  3. Ha noen skjeer hakkede tomater i bunnen av en ildfast form og hell over litt av ostesausen. Legg på et lag med tortelloni, et lag hakket basilikum og et lag salami. Fortsett i samme rekkefølge til det er slutt på ingrediensene.
  4. Topp til slutt med delte cherrytomater og mozzarella i små biter. Drypp over ett par spiseskjeer olivenolje.
  5. Gratiner i ovnen i ca. 25-30 minutter. Topp med friske basilikumblader og server med en gang.