Pasta med brødsmuler, erter, asparges og ruccula

Pasta med brødsmuler, erter, asparges og ruccula

Kos deg med denne spagettiretten til middag i dag.

Ingredienser

Pasta med brødsmuler, erter, asparges og ruccula

  • 300 g Fullkornspagetti
  • 2 ss Olivenolje, pluss ekstra til servering
  • 100 g Daggammelt brød (evt. smuler)
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 ts Flaksalt, pluss salt til pastavannet
  • 1 pk Asparges
  • 100 g Frosne erter
  • 1 stk Sitron
  • 75 g Ruccola
  • Nykvernet pepper
  • Grana Padano til servering

Slik gjør du

  1. Kok spagettien etter anvisning på pakken.
  2. Varm oljen i en panne på middels til høy varme. Kjør brødet til smuler i en foodprosessor og legg dem i pannen sammen med finhakket hvitløk og en klype salt. Stek til smulene er gylne og sprø.
  3. Brekk eller skjær av endene på aspargesene og skjær stilkene i tynne, diagonale skiver. Et minutt før pastaen er ferdigkokt, legger du i aspargesene og ertene. Hell av vannet.
  4. Tilsett saften og skallet av sitronen, rucculaen, brødsmulene og en god klype salt og pepper. Vend alt godt sammen og server toppet med revet Grana Padano og litt ekstra olivenolje.