Pasta med kyllingfilet, spinatpesto og revet blomkål

Prøv denne lekre, grønne og kjempegode pastaretten.

Ingredienser

Spinatpesto

  • 1 pose Spinat á 200 gram
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 pose Ristede pinjekjerner
  • 1 dl Olivenolje + ekstra til servering
  • 175 gram Grana Padano
  • Salt
  • Saften av 1/2 sitron

Kyllingfilet

  • 600 gram Kyllingfilet
  • Olje til steking
  • Salt og pepper

Blomkål og pasta

  • 1 stk Blomkål
  • 2 pk Fersk pasta
  • 0,5 pose Ruccola
  • Olivenolje til servering

Slik gjør du

  1. Kjør sammen spinat, grovhakket hvitløk, pinjekjerner, olje og revet Grana Padano med en stavmikser. Smak til med salt. Ha i sitronsaften rett før servering, så holder den fine grønnfargen seg.
  2. Varm en stekepanne og ha i litt olje.
  3. Krydre kyllingen med en klype salt og pepper og stek den i ca. 3 minutter på hver side, slik at den får stekeskorpe. Etterstek 10-14 minutter på lav varme. Steketid avhenger av størrelsen på fileten, bruker du steketermometer er den ferdig når den er 65°C. La den så hvile før servering.
  4. Riv blomkålen på et rivjern og kok pastaen etter anvisningen på pakken. Ha så pastaen over i en panne (eller bruk kjelen du kokte pastaen i) og vend inn blomkål og pesto.
  5. Varm det forsiktig opp og server toppet med kyllingen skåret i skiver, litt ruccula og noen dråper olivenolje.