Spaghetti med rosenkål og basilikum- og mandelpesto
Denne oppskriften gir en litt annerledes, ikke minst smaksrik, vri på pastamiddagen.
Slik gjør du
-
Kok spaghetti etter anvisning på pakken. Spar ca. 2 dl av pastavannet til sausen.
-
Skjær den groveste stilken av rosenkålen og fjern de ytterste bladene. Finhakk resten og legg til side.
-
Lag deretter pestoen mens spaghettien koker. Grovhakk hvitløken, rist mandlene sprø i en tørr stekepanne og riv Grana Padano. Legg dem i en foodprosessor sammen med basilikumbladene og kjør til du har en jevn masse. Hell i oljen i en tynn stråle til du har ønsket konsistens på pestoen. Smak til med salt og pepper.
-
Bland pestoen inn i spaghettien. Hell deretter i 1⁄2 dl av pastavannet og vend sausen godt inn. Repeter til du har en kremet og tykk konsistens.
-
Server med ferskpresset sitron og litt ekstra revet Grana Padano.