Tagliatelle med restelaks og grønnkålsaus

Tagliatelle med restelaks og grønnkålsaus

Har du rester av laks, bør du sette denne pastaretten på menyen.

Ingredienser

Tagliatelle med restelaks og grønnkålsaus

  • Rester av laks
  • Flaksalt
  • 2 fedd Hvitløk
  • Ca. 0,75 dl Olivenolje
  • 500 g Grønnkål
  • 4 porsjoner Tagliatelle
  • Nykvernet pepper
  • 100 g Grana Padano

Slik gjør du

  1. Kok opp en stor kjele med salt vann.
  2. Skrell hvitløksfeddene og gi dem et hardt slag. Legg dem i en liten kjele med 0.5 dl olivenolje og la det småkoke på middels varme til hvitløken er gyllen, ca. 5 minutter. Avkjøl blandingen i en skål.
  3. Fjern de tykkeste stilkene på grønnkålen og legg bladene i kokevannet. Når grønnkålen er myk, men ikke overkokt, løfter du den ut med en hullsleiv og over i en blender.
  4. Kok pastaen i det allerede kokende vannet etter anvisning på pakken. Spar på ca. 2 dl av kokevannet og hell ut resten.
  5. Hell den avkjølte hvitløksblandingen i blenderen sammen med et par skjeer av kokevannet og kjør grønnkålen sammen til en silkemyk puré. Trenger du mer vann tilsetter du det gradvis. Smak til med salt og pepper.
  6. Legg pastaen og sausen tilbake i kjelen sammen med laksen revet i grove biter og halvparten av osten revet fint. Vend det sammen. Tilsett gradvis en og en skje med kokevann mens du vender alt godt sammen, til all pastaen er dekket med en kremete saus.
  7. Server toppet med resten av Grana Padano revet over og litt ekstra olje.