-
Bland og kna deigen godt. Deigkonsistensen skal være fast og fin. Sett den til heving på et lunt sted i ca. en halv time. Har du tid kan du prøve å kaldheve i flere timer – da blir deigen enda bedre!
-
Forvarm ovnen din til maks. Smør utover pizzasaus, hjemmelaget eller kjøpt - dryss over ost og pynt pizzaen med det du liker best! Stek nederst i ovnen i 5-10 minutter. Dette må du eksperimentere deg frem til. Desto tynnere pizzaen er og jo høyere temperatur ovnen har, jo mindre tid trenger den.
-
Spinat, feta og løk med karamellisert sitron. Surr hakket hvitløk, spinat, sitronskall og løk i olivenolje på høy varme et par minutter. Sett til side. Stek pizzabunnen med mye god olivenolje til den er nesten ferdig – legg så på resten av fyllet og fetaost (blandet med Jarlsberg eller Norvegia om du vil) og stek den ferdig. Mens pizzaen står inne i ovnen de siste minuttene, steker du de halve sitronene med kjøttsiden ned i stekepanne til de blir karamellisert. Server pizzaen med en skvis av deilig søt sitron.
-
Parma og blåmuggost: Smør pizzabunnen med saus, topp med blåmuggost i grove biter, delte herrytomater og sukker. Ønsker du pizzaen salt, steker du med parmaskinken eller du velger å legge den på etter at den er stekt. Server med rucculasalat strødd over for en frisk smak!
-
Fres hakket hvitløk og chili i en kjele (tykkbunnet). Ha i bokstomatene og bland godt. Kok opp og la småkoke en liten time. Hell i eddik og rør i stykker tomatene slik at smaken blander seg. Ha i basilikum, salt og pepper og en god klunk med olivenolje til slutt.