Italiensk pizza

Tips: Lag din egen favoritt! Sausen kan brukes til pasta og andre retter du trenger en god tomatbasert saus til.

Ingredienser

Pizza: 2 store

  • 8 dl hvetemel
  • 3 dl vann lunkent
  • 1 pose tørrgjær
  • salt
  • olivenolje

Fyll: Spinat, feta og løk

  • 1 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts sitron skall av
  • 0,5 stk løk i tynne skiver
  • 400 g spinatblader
  • 200 g fetaost
  • ost Jarlsberg eller Norvegia
  • 1 stk sitron delt i to

Fyll: Parma og blåmuggost

  • 3 ss god pizzasaus
  • 1 pk parmaskinke
  • 1 pk blåmuggost
  • 1 ts sukker
  • 5 stk cherrytomater
  • 1 neve ruccolasalat

Saus

  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 stk chili
  • 2 ts oregano
  • 3 bokser tomater i boks
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 neve basilikum
  • 2 ss olivenolje extra virgin
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Bland og kna deigen godt. Deigkonsistensen skal være fast og fin. Sett den til heving på et lunt sted i ca. en halv time. Har du tid kan du prøve å kaldheve i flere timer – da blir deigen enda bedre!
  2. Forvarm ovnen din til maks. Smør utover pizzasaus, hjemmelaget eller kjøpt - dryss over ost og pynt pizzaen med det du liker best! Stek nederst i ovnen i 5-10 minutter. Dette må du eksperimentere deg frem til. Desto tynnere pizzaen er og jo høyere temperatur ovnen har, jo mindre tid trenger den.
  3. Spinat, feta og løk med karamellisert sitron. Surr hakket hvitløk, spinat, sitronskall og løk i olivenolje på høy varme et par minutter. Sett til side. Stek pizzabunnen med mye god olivenolje til den er nesten ferdig – legg så på resten av fyllet og fetaost (blandet med Jarlsberg eller Norvegia om du vil) og stek den ferdig. Mens pizzaen står inne i ovnen de siste minuttene, steker du de halve sitronene med kjøttsiden ned i stekepanne til de blir karamellisert. Server pizzaen med en skvis av deilig søt sitron.
  4. Parma og blåmuggost: Smør pizzabunnen med saus, topp med blåmuggost i grove biter, delte herrytomater og sukker. Ønsker du pizzaen salt, steker du med parmaskinken eller du velger å legge den på etter at den er stekt. Server med rucculasalat strødd over for en frisk smak!
  5. Fres hakket hvitløk og chili i en kjele (tykkbunnet). Ha i bokstomatene og bland godt. Kok opp og la småkoke en liten time. Hell i eddik og rør i stykker tomatene slik at smaken blander seg. Ha i basilikum, salt og pepper og en god klunk med olivenolje til slutt.