Ingredienser
Pizza "3 formaggi" med pesto
-
1
stk
Ferdig pizzadeig surdeig, Eldorado ELLER
-
0,5
pk
gjær
-
2,5
dl
lunkent vann
-
0,5
ts
salt
-
1
ss
olivenolje
-
6
dl
hvetemel
Fyll
-
1
stk
liten rødløk i skiver
-
1
stk
liten squash i tynne skiver
-
2
poser
mozzarella i skiver
-
75
g
chevre (geitost) i biter
-
100
g
raspet parmesan
-
olivenolje
-
havsalt
Pesto
-
1
neve
basilikum
-
1
neve
ruccula salat
-
1
neve
mandler
-
0,5
dl
pinjekjerner
-
1
dl
revet parmesan
-
3
ss
olivenolje
-
1
fedd
hvitløk
-
salt
-
pepper
Slik gjør du
-
Løs opp gjær i fingervarmt vann. Tilsett resten av ingrediensene og elt til en smidig deig. Del deigen i fire emner og la de heve i ca. 30 minutter.
-
Kjevle ut hver del og grill på svak varme rett på grillristen til den blir gyllen brun.
-
Legg på fyllet og stek i ca. 10-12 minutter. Legg over lokket på grillen de siste minuttene slik at osten smelter.
-
Avslutt med å legge på klatter av pesto på pizzaen.
-
Bland alle ingrediensene i en mikser eller støt alt i morter til en klassisk pesto. Smaksett med salt og pepper.