Pizza "3 formaggi" med pesto

Ingredienser

Pizza "3 formaggi" med pesto

  • 1 stk Ferdig pizzadeig surdeig, Eldorado ELLER
  • 0,5 pk gjær
  • 2,5 dl lunkent vann
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss olivenolje
  • 6 dl hvetemel

Fyll

  • 1 stk liten rødløk i skiver
  • 1 stk liten squash i tynne skiver
  • 2 poser mozzarella i skiver
  • 75 g chevre (geitost) i biter
  • 100 g raspet parmesan
  • olivenolje
  • havsalt

Pesto

  • 1 neve basilikum
  • 1 neve ruccula salat
  • 1 neve mandler
  • 0,5 dl pinjekjerner
  • 1 dl revet parmesan
  • 3 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Løs opp gjær i fingervarmt vann. Tilsett resten av ingrediensene og elt til en smidig deig. Del deigen i fire emner og la de heve i ca. 30 minutter.
  2. Kjevle ut hver del og grill på svak varme rett på grillristen til den blir gyllen brun.
  3. Legg på fyllet og stek i ca. 10-12 minutter. Legg over lokket på grillen de siste minuttene slik at osten smelter.
  4. Avslutt med å legge på klatter av pesto på pizzaen.
  5. Bland alle ingrediensene i en mikser eller støt alt i morter til en klassisk pesto. Smaksett med salt og pepper.