Pizza med klippfisk

En litt sunnere vri på pizzaen er å bytte ut kjøtt med fisk. Overraskende godt!

Ingredienser

  • 200 g Utvannet klippfisk
  • 1 stk Ferdig pizzadeig eller se oppskrift
  • 2 dl Tomatsaus
  • 2 dl sorte oliven
  • 1 st Gul løk
  • 150 g Revet ost
  • grov sort pepper
  • 1 neve hakket persille

BUNN

  • 1 pose tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 8 dl Hvetemel
  • 1 ts Salt
  • 1 ss Olivenolje

SAUS

  • 1 boks hakkede tomater
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 st hvitløksfedd grovhakket
  • 1 ts tørket oregano
  • salt og pepper etter smak

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 250 grader eller maks temperatur. Legg pizzabunnene på stekeplater. Smør ut tomatsausen. Legg på klippfisk i strimler, løk i ringer og strø over oliven. Avslutt med revet ost, kvernet pepper og hakket persille.
  2. Bland sammen gjær og lunkent vann. Ha i mel, salt og olivenolje. Bland og kna deigen godt til en fast og fin konsistens. Sett den til heving et lunt sted i ca. 30 min. Har du tid, kan du prøve å kaldheve i flere timer – da blir deigen enda bedre!
  3. Kjør sammen alle ingrediensene i en stavmikser.