Ingredienser
-
200
g
Utvannet klippfisk
-
1
stk
Ferdig pizzadeig eller se oppskrift
-
2
dl
Tomatsaus
-
2
dl
sorte oliven
-
1
st
Gul løk
-
150
g
Revet ost
-
grov sort pepper
-
1
neve
hakket persille
BUNN
-
1
pose
tørrgjær
-
3
dl
lunkent vann
-
8
dl
Hvetemel
-
1
ts
Salt
-
1
ss
Olivenolje
SAUS
-
1
boks
hakkede tomater
-
3
ss
tomatpuré
-
1
st
hvitløksfedd grovhakket
-
1
ts
tørket oregano
-
salt og pepper etter smak
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 250 grader eller maks temperatur.
Legg pizzabunnene på stekeplater. Smør ut tomatsausen. Legg på klippfisk i strimler, løk i ringer og strø over oliven. Avslutt med revet ost, kvernet pepper og hakket persille.
-
Bland sammen gjær og lunkent vann. Ha i mel, salt og olivenolje. Bland og kna deigen godt til en fast og fin konsistens. Sett den til heving et lunt sted i ca. 30 min. Har du tid, kan du prøve å kaldheve i flere timer – da blir deigen enda bedre!
-
Kjør sammen alle ingrediensene i en stavmikser.