Christers pizza med grønnkål, tomat og grillet entrecôte

Lag pizza på grillen. Utrolig god sommermat!

Ingredienser

Christers pizza med grønnkål, tomat og grillet entrecôte

  • 4 stk Pizzabunner Prime Rund Quelli Della
  • 3 fedd Hvitløk
  • 1 potte Frisk basilikum
  • Ca. 2 dl Crème fraîche
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • 400 g Entrecôte
  • 100 g Skåret grønnkål
  • 1 ss Olivenolje
  • 12 stk Cherrytomater
  • 1 stk Sitron
  • 400 g Revet mozarella
  • 120 g Apetina
  • 1 neve Ruccula til servering

Slik gjør du

  1. Gjør klar grillen. Du kan enten grille pizza rett på risten eller på en pizzastein, ev. en støpejernpanne. Legg på steinen når du begynner å varme opp grillen, så forhindrer du at den sprekker. Grillen skal være 230 til 250 grader, med middels høy varme på sidene og lav varme i midten. Grill pizzaen under lokk.
  2. Mens du venter på grillen tilbereder du toppingen. Finhakk hvitløken og grovhakk basilikumen.Rør det sammen med crème fraîche og smak til med litt salt.
  3. Krydre entrecôten med salt og pepper og grill den over direkte varme i 1-2 minutter på hver side. La den hvile og skjær den i tynne skiver.
  4. Masser inn grønnkålen med olje og en klype salt til fibrene er brutt ned og den har myknet. Vend inn tomater delt i to og saften av sitronen.
  5. Smør crème fraîche-blandingen utover bunnene, strø på mozzarella og grill pizzaene, en og en under lokk, til osten har smeltet og bunnen er sprø og gyllen i fargen.
  6. Fjern den fra grillen og topp med entrecôteskiver, salat, rucculablader, grove Apetina-smuler og en klype salt og pepper.