Hvit pizza med spekeskinke, rosmarin og karamellisert løk

Lag en klassisk og god pizza med hvit saus.

Ingredienser

Hvit pizza med spekeskinke, rosmarin og karamellisert løk

  • 2 pk Westend frosne pizzadeigemner, kaldhevet
  • 0,7 dl Olivenolje
  • 2 stk Gule løk
  • 0,5 dl Eplesidereddik
  • 0,5 dl Sukker
  • 2 dl Crème fraîche
  • 220 g Apetina revet mozzarella
  • Salt og nykvernet pepper
  • 6 stilker Frisk rosmarin
  • 150 g Spekeskinke

Slik gjør du

  1. Gjør klar grillen. Du kan enten grille pizza rett på risten eller på en pizzastein, ev. en støpejernpanne. Legg på steinen når du begynner å varme opp grillen, så forhindrer du at den sprekker. Grillen skal være 230 til 250 grader, med middels høy varme på sidene og lav varme i midten. Grill pizzaen under lokk.
  2. Mens du venter på grillen tilbereder du toppingen. Varm opp oljen i en kjele over middels varme.
  3. Skrell løken, del den i to, deretter i tynne skiver. Stek den myk og gyllen, ca. 15 minutter. Tilsett eddik og sukker og stek videre under lett omrøring til blandingen har fått en klebrig syltetøykonsistens, ca. 15 minutter.
  4. Bruk litt mel på fingrene og strekk forsiktig deigemnene ut til tynne, jevne pizzabunner. Smør på crème fraîche og strø over mozzarella og rosmarinblader.
  5. Grill pizzaene under lokk, en og en, til osten har smeltet og bunnen er gyllen og sprø.
  6. Fjern den fra grillen, topp med karamellisert løk, spekeskinke og litt ekstra olivenolje, ev. litt ekstra, fersk rosmarin.