Kjempegode, sunnere pizzasnurrer

Pizzasnurrer er praktisk mat å ha liggende i fryseren.

Ingredienser

Pizzadeig

  • 5 dl Hvetemel, pluss ekstra til utkjevling
  • 5 dl Fint sammalt hvetemel
  • 1 ts Flaksalt
  • 0,5 pose Tørrgjær
  • 4 dl Lunkent vann
  • 2 ss Olivenolje

Tomatsaus

  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 lite glass Tomatpuré
  • 2 ss Olivenolje
  • 0,5 ts Flaksalt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper
  • 1 ts Tørket oregano

Pizzafyll

  • 200 g Revet ost (Jarlsberg, Norvegia, Grana Padano eller Mozarella)
  • 150 g Kokt skinke (evt. kjøttrester)

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 225 grader og gjør klart et stekebrett med bakepapir. Bland mel, salt og gjær i en bakebolle. Hell i vannet og oljen og elt deigen godt sammen til den er myk og smidig. Dekk til bollen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  2. Rull pizzadeigen til en tykk pølse og kjevle den ut så tynt du klarer til et rektangel på en kjøkkenbenk dekket med mel. Smør tomatsausen utover og topp med ost og skinke skåret i strimler.
  3. Rull deigen sammen på langs, så fast du klarer. Fest skjøtene dersom rullen glir fra hverandre. Skjær pølsen i skiver på ca. 3 cm og legg dem flatt utover stekeplaten.
  4. Dekk dem til med et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i ca. 20 minutter. Stek dem til de er gylne, ca. 15 minutter, og avkjøl dem på rist før servering.
  5. Finhakk hvitløken og bland den med resten av ingrediensene til tomatsausen i en liten bolle. Smak den til med salt og pepper.