Pizza med pepperoni, fennikel og syltet paprika og chili

Pizzaen blir ekstra sprø og god når du tilbeder den på grillen. Her er dagens middag!

Ingredienser

Pizza med pepperoni

  • 4 stk Pizzabunner Prime Rund Quelli Della
  • 220 g Apetina revet mozzarella
  • 50 g Grana Padano
  • 1 glass Eldorado pizzasaus
  • 2 pk Pepperoni
  • 1 stk Fennikel

Syltet paprika og chili

  • 1 stk Gul paprika
  • 1 stk Rød paprika
  • 1 stk Chili
  • 2 dl Vann
  • 2 dl Eplesidereddik
  • 2 ts Sukker
  • 2 ts Salt
  • 1 neve Frisk basilikum
  • Olivenolje til servering

Slik gjør du

  1. Gjør klar grillen. Du kan enten grille pizza rett på risten eller på en pizzastein, ev. en støpejernpanne. Legg på steinen når du begynner å varme opp grillen, så forhindrer du at den sprekker. Grillen skal være 230 til 250 grader, med middels høy varme på sidene og lav varme i midten. Grill pizzaen under lokk.
  2. Skjær fennikelen i løvtynne skiver på langs, gjerne med en ostehøvel, mandolin eller siden på et rivjern. Riv Grana Padano-osten.
  3. Smør pizzasaus på bunnene, strø på ostene og fordel pepperoni og fennikelskiver utover.
  4. Grill pizzaene, en og en, under lokk til bunnen er sprø og gyllen og osten har smeltet.
  5. Fjern den fra grillen, topp med syltede grønnsaker og basilikumblader og server straks, gjerne med litt ekstra god olivenolje over.
  6. Skjær paprikaene og chilien i tynne skiver og legg dem i en skål.
  7. Kok opp vann, eddik, sukker og salt, rør om til alt har løst seg opp og hell laken over grønnsakene.