-
Gjør klar grillen. Du kan enten grille pizza rett på risten eller på en pizzastein, ev. en støpejernpanne. Legg på steinen når du begynner å varme opp grillen, så forhindrer du at den sprekker. Grillen skal være 230 til 250 grader, med middels høy varme på sidene og lav varme i midten. Grill pizzaen under lokk.
-
Skjær fennikelen i løvtynne skiver på langs, gjerne med en ostehøvel, mandolin eller siden på et rivjern. Riv Grana Padano-osten.
-
Smør pizzasaus på bunnene, strø på ostene og fordel pepperoni og fennikelskiver utover.
-
Grill pizzaene, en og en, under lokk til bunnen er sprø og gyllen og osten har smeltet.
-
Fjern den fra grillen, topp med syltede grønnsaker og basilikumblader og server straks, gjerne med litt ekstra god olivenolje over.
-
Skjær paprikaene og chilien i tynne skiver og legg dem i en skål.
-
Kok opp vann, eddik, sukker og salt, rør om til alt har løst seg opp og hell laken over grønnsakene.