Pizza med tomat, chili og kjøttboller
Det er ingen sak å lage god pizza selv. Prøv denne med kjøttboller!
Slik gjør du
-
Gjør klar grillen. Du kan enten grille pizza rett på risten eller på en pizzastein, ev. en støpejernpanne. Legg på steinen når du begynner å varme opp grillen, så forhindrer du at den sprekker. Grillen skal være 230 til 250 grader, med middels høy varme på sidene og lav varme i midten. Grill pizzaen under lokk.
-
Skjær chilien i skiver. Rull ut pizzabunnen og brett kanten litt opp så du får mer skorpe på pizzaen om ønskelig.
-
Smør pizzasausen utover, strø på ost, chili og kjøttboller og grill pizzaen under lokk til osten er smeltet og bunnen er sprø og gyllen i fargen.
-
Fjern den fra grillen og topp med masse frisk basilikum.
-
Finhakk løken og hvitløken og stek dem myke i litt olje over middels lav varme.
-
Rør inn tomatpuréen, stek blandingen i et par minutter og tilsett hakkede tomater, sukker og oregano.
-
Smak til med salt og pepper og la sausen småputre i 5-10 minutter. Her kan du velge om du vil ha den grov eller kjøre den til en jevn saus med en stavmikser.