Pizza på grillen med egg og fetaost

Pizza på grillen med egg og fetaost

Lag hele middagen ute. Prøv pizza på grillen med egg, fetaost, avokado og granateple.

Ingredienser

Pizza på grillen med egg, fetaost, avokado og granateple

  • 4 stk Pizzaemner - enten hjemmelaget deig eller tortillas
  • 1 pk Fetaost
  • 2 stk Mozarella
  • 4 stk Egg
  • 1 pose Ristede pinjekjerner
  • 2 stk Avocado
  • 1 stk Granateple
  • 0,5 pose Ruccula
  • Olivenolje
  • Flaksalt
  • 0,5 stk Grillet sitron

Pizzadeig

  • 5 dl Hvetemel
  • 0,5 pose Tørrgjær
  • 1 ss Sukker
  • 1,6 dl Lunkent vann
  • 4 ss Olivenolje

Slik gjør du

  1. Varm grillen med pizzastein. Har du ikke pizzastein er det lurt å bruk tortillas og bake dem i folie.
  2. Hvis du bruker tortilla: Legg en liten ansamling med fetaost og mozzarella midt på en tortilla, slik at det blir en «grop». Knekk et egg oppi og strø på pinjekjerner. Pakk den sammen i folie og bak på grillen på den lune siden av grillen med lokket på. Dette tar 10-12 minutter. Ta den så av og anrett ferdig med avokado, granateplekjerner og ruccula marinert med olivenolje, flaksalt og sitronsaft.
  3. Hvis du bruker pizzadeig: Legg pizzabunnene på varm pizzastein. Strø på fetaost, mozzarella og pinjekjerner. La dem steke litt før du knekker et egg over hver. Ta av pizzaene og anrett med kuttet avokado, granateplekjerner, ruccola, olivenolje, flaksalt og litt saft av grillet sitron.
  4. Bland de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og tilsett deretter vann og olivenolje. Bruk eltekrok og la maskinen gå i 5 min. Deigen skal få en glatt konsistens. Hev deigen til dobbel størrelse, ca. 1 time. Kjevle ut 4 pizzaemner