Pizzasnurrer med skinke og gulrot

En sunnere vri på en klassisk hverdagsfavoritt.

Ingredienser

Pizzadeig

  • 6 dl Hvete sammalt fin
  • 6 dl Hvetemel
  • 1 pk Tørrgjær
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 ts Salt
  • 4 dl Vann

Pizzafyll

  • 300 g Kokt skinke
  • 1 fedd Hvitløk
  • 2 ss Olivenolje
  • 3 ss Tomatpure
  • 1 pk Hakkede tomater
  • 1 stk Gulrot
  • 500 g Gulost
  • 0,5 ts Oregano
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre, varm vannet til ca. 40 °C. Bland vann og olje inn i det tørre. Kna sammen til en glatt deig. Sett den lunt og tildekket, og la den heve til dobbel størrelse, ca 40 minutter.
  2. Finhakk hvitløk og la den surre lett i litt olje i en gryte. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, finrevet gulrot og oreganoen. La det putre i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper.
  3. Kjevle ut deigen til et rektangel. Smør på tomatsaus. Fordel biter av kokt skinke og revet ost over. Rull deigen sammen til en pølse. Skjær i passende stykker (ca 1,5 cm tykke) og legg på bakepapir på en bakeplate. Trykk pizzasnurrene litt flate og ha på litt mer revet ost. La dem heve i 15-20 minutter. Stekes på 225 °C midt i ovnen i ca 12 minutter.