Potetpizza med rosmarin

Prøv pizza med potet. Kanskje blir det din nye favoritt!

Ingredienser

Pizzadeig

  • 3 ts Tørrgjær
  • 3 dl Lunkent vann
  • 500 g Pizzamel Tipo 0, pluss ekstra til utbaking
  • 2 ts Salt
  • 2 ss Olivenolje

Topping

  • 8 stk Middels store poteter
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 boks Creme Fraiche
  • 1 pose Revet mozzarella
  • 1 potte Frisk rosmarin
  • 1 stk Sitron
  • Olivenolje til servering
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Bland gjær og lunkent vann og rør det sammen. Etter et par minutter skal det begynne å boble, da vet du at gjæren er aktiv.
  2. Bland mel og salt i en stor bolle, hell i olje og gjærvann og elt det sammen til en myk og smidig deig.
  3. Dekk til med plastfolie eller et vått kjøkkenhåndkle og la den hvile på et lunt sted i 30 minutter.
  4. Forvarm ovnen til maks varme med stekebrettet, ev. pizzastein, i.
  5. Kok opp en kjele med vann. Skrubb potetene og skjær dem i løvtynne skiver. Kok dem i 30 sekunder, skyll dem i iskaldt vann og la dem tørke på et kjøkkenpapir.
  6. Del pizzadeigen i mindre biter, avhengig av om du vil ha to store pizzaer eller flere små, og kjevle/dra deigen så tynt du klarer uten at den revner. Legg bunnene på hvert sitt bakepapir.
  7. Riv eller finhakk hvitløken og bland den med crème fraîchen. Smør blandingen utover bunnene og topp med potetskiver, mozzarella og rosmarinblader.
  8. Stek pizzaene til de er sprø i kantene og potetene er gylne. Server toppet med finrevet sitronskall, litt olivenolje og salt og pepper.