Potetpizza

Alle elsker pizza og dette kan bli en ny favoritt!

Ingredienser

Deig

  • 400 g hvetemel
  • 2,7 dl vann, lunkent
  • 20 g gjær
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt

Tomatsaus

  • 1 pakke hakkede tomater
  • 4 ss olivenolje
  • Salt
  • Sukker
  • Sort pepper

Bakte poteter

  • 4 stk poteter
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 klype rosmarin
  • Olivenolje
  • Salt
  • Pepper

Fyll

  • 3 stk mozarella, fersk
  • 1 stk paprika, i tynne staver
  • 2 stk chili (valgfritt)
  • Sorte oliven
  • 1 potte koriander

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene til pizzadeigen og elt den i 15 minutter. Deretter skal deigen heve i minimum 1 time, til ca. dobbel størrelse. Deigen kan gjerne lages dagen før og settes til heving i kjøleskap. Du kan også bruke ferdiglaget pizzadeig.
  2. Bak ut pizzadeigen til fire fine og runde pizzaer. på tomatsaus, og legg på skivet mozzarella. Topp med bakte potetskiver, paprika, oliven og snittet chili etter smak.
  3. Pizzaen stekes på 220 grader til bunnen er sprø og gyllen. Topp med frisk koriander.
  4. Bland alle ingrediensene til tomatsausen og smak til.
  5. Forvarm ovnen til 200 grader. Kutt potetene i en halv cm tykke skiver og vend dem i olivenolje. Legg potetskivene i en ildfast form og ha på et knust fedd hvitløk og rosmarin. Bak i ca. 30 minutter til de er gylne og møre.