Regnbuepizza til hverdag og fest

Regnbuepizza til hverdag og fest

Hurra for mangfold og unikhet! Denne regnbuepizzaen er ikke bare veldig fin å se på, den er også en av de sunneste pizzaene du trolig har vært borti.

Ingredienser

Pizzabunn

  • 1 stor blomkål
  • 4 dl Revet ost
  • 2 stk Egg
  • Salt og pepper

Pizzasaus

  • 1 pakke Snøfrisk
  • 2 ss Lettrømme eller Crème Fraîche

Pizzatopping

  • 1 stk rødløk
  • 0,5 stk Brokkoli
  • 0,5 stk Gul paprika
  • 0,5 stk Grønn paprika
  • Noen spiseskjeer mais
  • 1-2 Gulrøtter
  • 2 stk Tomater
  • Urter, som oregano, timian og basilikum
  • Olivenolje

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 250C. Del blomkålen i biter og ha det i en blender. Kjør til du får en «melblanding». Du kan også bruke et rivjern hvis du vil. Bland blomkål, revet ost, egg salt og pepper godt sammen i en bolle. Legg bakepapir på en stekeplate, legg på blomkåldeigen. Fordel og trykk den ut med hendene slik at den blir jevn og tynn. Stek bunnen i 10 minutter.
  2. Mens den steker kan du dele grønnsakene. Del rødløken i to, så i skiver. Brokkoli i små buketter, eventuelt del dem opp med kniv. Skjær paprika i og tomater i skiver og gulrøttene i tynne skiver.
  3. Ta ut bunnen, avkjøl litt mens du gjør deg ferdig med grønnsakene. Bland sammen Snøfrisk og lettrømme. Smør på blomkålbunnen. Legg på rødløk i en stripe. Fortsett med brokkoli, grønn paprika og gul paprika. Strø mais over den gule paprikaen, så en stripe med tynne skiver av gulrot og til slutt tomatskiver. Stek i ovnen i 10-20 minutter. Bunnen skal bli hard og grønnsakene myke, gjerne med litt stekeskorpe.
  4. Server pizzaen med noen dråper olivenolje, litt havsalt og friske urter.