Restepizza med bacon og parmesan

Restepizza med bacon og parmesan

Lag pizzasaus av det du finner i skapet. Her bruker vi blant annet brokkoli og mandler.

Ingredienser

  • 1 stk Pizzabakeriet Pizzamel, 2 eller 4 porsjoner

Til 1 pizza trenger du

  • 0,3 stk brokkoli (du kan også bruke blomkål)
  • 10 stk madler (ristes hele i 10 minutter i tørr panne)
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 stk sitron
  • 0,5 pakke Appertina Mozzarella / Cheddar mix eller annen type revet ost
  • 2 skiver bacon, stekt
  • 0,2 stk rødløk
  • 5 stk cherrytomater, delt i to (annen type tomat kan fint brukes)
  • 20 g Grana Padano

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 275 °C eller maks temperatur, og sett inn stekebrett, pizzastein eller pizzastål til forvarming.
  2. Bland posens innhold med 1,5 dl (150 g) kaldt vann og 2 ss olje (25 g). Elt 12 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet.
  3. Form deigen til 2 eller 4 deigboller og hev tildekket i rundt 30 minutter. Klargjør toppingen.
  4. Brokkolipuré: Bland kokt brokkoli, mandler, olje, og saften fra sitronen. Blend dette med en stavmixer eller i en food prosessor til en slett puré.
  5. Skjær opp rødløken i strimler. Del opp stekt bacon i ca 2 cm biter. Del cherrytomatene i to på tvers, eller i ønsket form og størrelse.
  6. Dryss litt mel på bordet, form varsomt deigbollen med hendene til en rund, tynn bunn ca. 25 cm i diameter.
  7. Fordel brokkolipureen slik at den dekker godt, la det være ca 1 cm gripekant rundt hele pizzaen Strø på ost, strimlet rødløk og baconbiter.
  8. Steking av pizzaen avhenger av hva du skal steke den på og hvilken temperatur du har i ovnen: Stekeplate - på midterste rille i 5-8 minutter, pizzastein – nederste rille i 4-7 minutter, pizzastål – nederste rille i 3-5 minutter. Pizzaen er ferdig når osten er smeltet og gripekanten er gyllen.
  9. Ta pizzaen ut av ovnen og legg den på et serveringsfat, skjær opp i 6 biter og topp med tomat, revet parmesan og sitronskall.