Restepizza med bacon og parmesan
Lag pizzasaus av det du finner i skapet. Her bruker vi blant annet brokkoli og mandler.
20-40 min
EnkelSlik gjør du
Til 1 pizza trenger du
- Sett ovnen på 275 °C eller maks temperatur, og sett inn stekebrett, pizzastein eller pizzastål til forvarming.
- Bland posens innhold med 1,5 dl (150 g) kaldt vann og 2 ss olje (25 g). Elt 12 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet.
- Form deigen til 2 eller 4 deigboller og hev tildekket i rundt 30 minutter. Klargjør toppingen.
- Brokkolipuré: Bland kokt brokkoli, mandler, olje, og saften fra sitronen. Blend dette med en stavmixer eller i en food prosessor til en slett puré.
- Skjær opp rødløken i strimler. Del opp stekt bacon i ca 2 cm biter. Del cherrytomatene i to på tvers, eller i ønsket form og størrelse.
- Dryss litt mel på bordet, form varsomt deigbollen med hendene til en rund, tynn bunn ca. 25 cm i diameter.
- Fordel brokkolipureen slik at den dekker godt, la det være ca 1 cm gripekant rundt hele pizzaen Strø på ost, strimlet rødløk og baconbiter.
- Steking av pizzaen avhenger av hva du skal steke den på og hvilken temperatur du har i ovnen: Stekeplate - på midterste rille i 5-8 minutter, pizzastein – nederste rille i 4-7 minutter, pizzastål – nederste rille i 3-5 minutter. Pizzaen er ferdig når osten er smeltet og gripekanten er gyllen.
- Ta pizzaen ut av ovnen og legg den på et serveringsfat, skjær opp i 6 biter og topp med tomat, revet parmesan og sitronskall.