Sprø pizzapannekaker

Pizzapannekaker kan lages i mange forskjellige varianter.

Ingredienser

Sprø pizzapannekaker

  • 2 dl Lunkent vann
  • 0,25 pakke Tørrgjær
  • 0,5 ts Salt
  • 0,25 ts Bakepulver
  • 125 g Hvetemel
  • 1 ss God olivenolje

Topping med blomkål, squash, pesto og tomat

  • 0,5 stk Blomkål
  • 2 ss Pesto
  • 0,25 stk Squash
  • 4 stk Romantica-tomater
  • 10 g Grana Padano
  • Fersk kvernet pepper
  • Flaksalt
  • 1-2 ss Olivenolje
  • 4-5 blader Frisk basilikum

Topping med søtpotet, mozzarella og avokado

  • 0,5 stk Søtpotet
  • 0,5 stk Mozarella
  • 0,5 pakke Apetina
  • 1 stk Avokado
  • 1 ts Pinjekjerner
  • Fersk timian
  • Fersk nykvernet pepper
  • Flaksalt
  • 0,5 stk Lime

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 250 grader. Rør sammen ingrediensene til pannekaken, bortsett fra oljen.
  2. Varm en stekepanne (som tåler stekeovnen) med oljen og ha i en god øse med røre. Spre den godt ut og la den stå til den setter seg litt i bunnen.
  3. Sett hele pannen inn i ovnen og stek i 5 minutter før du snur den og steker den i ca. 5 minutter til. Ta den så ut. Fortsett med ønsket topping.
  4. Riv blomkål på et rivjern og bland med pesto. Spre utover pannekaken. Skjær squash i skiver og legg oppå.
  5. Hell over 1 ts olivenolje og stek i ytterligere 7-8 minutter. Ta pannekaken ut.
  6. Del tomater i 4 og fordel utover. Ha over revet grana padano, litt flaksalt, pepper, litt olivenolje og fersk basilikum og server.
  7. Skrell søtpoteten og skjær den i tynne skiver, riv mozzarellaen i biter og bryt opp Apetinaen. Legg dem om hverandre på pannekaken og sett panna tilbake i ovnen.
  8. Ta den ut etter 7-10 minutter og anrett med skivet avokado, pinjekjerner, timian, fersk kvernet pepper og litt flaksalt. Press litt limejuice over rett før servering.