Smuldrepai med eple og skogsbær

Kjapp og anvendelig dessert!

Ingredienser

  • 1 dl Hasselnøtter
  • 60 gram Kaldt smør
  • 1,2 dl Hvetemel
  • 0,8 dl Sukker
  • 1 ts Kanel
  • 0,5 ts Salt
  • 4 stk Epler
  • 350 gram Frosne skogsbær

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne på middels varme til det tynne brune skallet begynner å sprekke opp. Hell nøttene over på et kjøkkenhåndkle, dekk dem til og rull hendene over et par ganger. På den måten fjerner du det tynne skallet effektivt. Finhakk nøttene og legg dem til side. Smuldre smøret i melet i en bakebolle. Tilsett deretter nøtter, havregryn, sukker, kanel og salt. Bland godt sammen.
  2. Skjær eplene i skiver og legg dem i en smurt støpejernpanne (25 cm) eller paiform. Bland inn bærene og dekk jevnt med sukker og kanel. Rør sammen. Strø over havregrynmiksen og bak i ovnen i 40-50 minutter, til eplene er myke og skorpen gyllen og sprø. Dekk til med et bakepapir dersom du får for mye farge på skorpen underveis. Server med en klatt gresk yoghurt.
  3. TIPS: Her kan du bruke de bærene/frukten/nøttene du har tilgjengelig eller er i sesong, for eksempel epler/pærer/nektariner/blåbær og mandler.