Fylt paprika med fullkornsris, chili og ost

Fylt paprika passer godt både til middag og som kosemat på kvelden.

Ingredienser

  • 2 dl Fullkornsris
  • 1 ss Rapsolje
  • 1 stk Løk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 0,5 stk Rød chili
  • 1 pk Kikerter eller bønner
  • 3 ss Tomatpure
  • 1 neve Friske urter
  • Salt
  • Pepper
  • 8 stk Paprika rød
  • 100 g Ost
  • 2 ss Olivenolje

Slik gjør du

  1. Kok ris som anvist på pakken. Sett ovnen på 220 grader.
  2. Varm en panne med litt olje. Finhakk løk, hvitløk og chili. Surr det mykt i pannen.
  3. Tilsett kikerter eller bønner, tomatpure, finhakkede urter og kokt ris. Varm opp og smak til med salt og pepper.
  4. Skjær av toppen på paprikaen og fjern kjernehuset. Fyll paprika med risblandingen og ost, lag på lag.
  5. Sett paprikaene på bakepapir og ha over litt olivenolje. Bak dem myke i ovnen i ca. 25-30 min.