Rotgrønnsaker i panne med stekt egg

Dette er en rett som smaker like godt til lunsj som en rask middag.

Ingredienser

Rotgrønnsaker i panne med stekt egg

  • 1 kg Rotgrønnsaker, feks potet, søtpotet, sellerirot, kålrot, persillerot, gul løk, hvitløk
  • 20 g Smør
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 kvist Rosmarin eller 1 neve timian
  • Salt
  • Pepper
  • 4 Egg

Slik gjør du

  1. Finhakk grønnsaker i like store terninger.
  2. Varm en stekepanne med litt smør og olje og stek grønnsakene på middels temperatur til de er myke i midten og sprø på utsiden.
  3. Tilsett blader av rosmarin eller timian, salt og pepper og rør. Ha rotgrønnsakene over på et fat.
  4. Knekk eggene i den varme pannen. De får god smak av oljen og smøret som er igjen.
  5. Stek eggene slik du foretrekker dem. Server pannestekte rotgrønnsaker med speilegg på toppen. Tips: Server gjerne med godt brød ved siden av.