Grønnsakspai med cashew- og spinatpesto
Smakfull vegetarisk middag som lager seg selv.
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
- Smør en paiform på ca. 28 cm i diameter og forvarm ovnen til 180 grader. Legg butterdeigskivene utover et bakepapir for å tine dem.
- Skjær squash og aubergine i 2 mm tykke skiver på langs med mandolin eller en veldig skarp kniv. Skjær gulrøttene enda litt tynnere da de krever lenger steketid. Bruk gjerne en potetskreller til dette.
- Legg grønnsakene til side. Kjør sammen ingrediensene til pestoen i en foodprosessor.
- Kjevle ut butterdeigen til ca. 32 cm i diameter. Den skal dekke bunnen og helt opp langs sidene på paiformen. Legg den forsiktig i og prikk jevnt over med en gaffel.
- Kjør sammen basillikum, babyspinat, Grana Padana, hvitløk og nesten all oljen i en foodprossesor. La det være igjen litt olje til å helle over paien mot slutten. Pestoen er klar når massen er jevn og glatt.
- Smør pestoen utover bunnen og legg i mozzarella i skiver.
- Begynn så å lage grønnsakssnurren. Start med å rulle sammen en grønnsaksskive i midten. Jobb deg utover i sirkel med ulike farger, mens du holder godt fast i de allerede festede bitene. Trenger du ”lim” bruker du litt olivenolje.
- Når du har nådd helt rundt, heller du over den resterende oljen og krydrer med salt og pepper.
- Stek til grønnsakene er myke og butterdeigen gyllen, ca. 30-40 grader. Server lun, gjerne toppet med basilikum.