Grønnsakswok med oystersauce og ingefær

Lag denne woken og spis den som den er eller sammen med strimlet svinekjøtt, kylling, storfe eller laks eller ørret i terninger.

Ingredienser

Grønnsakswok med oystersauce og ingefær

  • 2 poser Boil-in-Bag jasminris
  • 1 dl Cashewnøtter
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1x3 cm Fersk ingefær
  • 2 ss Oystersauce
  • 2 ss Soyasaus
  • 0,5 stk Sitron
  • 2 stk Gulrøtter
  • 1 stk Rød paprika
  • 0,25 stk Brokkoli
  • 2 stilker Vårløk
  • 1 pakke Sukkererter
  • 3 ss Raps- eller solsikkeolje

Slik gjør du

  1. Kok risen etter anvisning på pakken.
  2. Rist nøttene gylne i en tørr stekepanne på middels varme og grovhakk dem. Finhakk eller riv hvitløk og ingefær og bland med oystersauce, soyasaus og saft fra den halve sitronen.
  3. Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne skiver på skrått. Skjær paprikaen i tynne båter, brokkolien i små buketter (stilken kan du skjære i tynne staver) og vårløken i tynne skiver. Dra av strengen som løper langs toppen av sukkerertene.
  4. Varm oljen i en wok (eller dyp stekepanne) over høy varme, legg i gulrøtter og brokkoli og gi dem et par minutter i pannen før du tilsetter paprika og sukkererter. Stek dem under konstant omrøring til de har fått litt farge, hell i sausen og stek i ett minutt til.
  5. Server risen toppet med de wokede grønnsakene, nøttene og vårløken.