Kremet suppe av potet, sellerirot og pastinakk med rotgrønnsakschips

Lag en herlig høstsuppe.

Ingredienser

Suppe av potet, sellerirot og pastinakk med rotgrønnsakschips

  • 1 kg Pastinakk
  • 1 stk Søtpotet
  • 3 stk Poteter
  • 1 dl Olivenolje
  • 2 ts Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 1 stk Liten løk
  • 1 stk Purre
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 stk Stor sellerirot (ca. 1 kg)
  • 1 terning Hønsebuljong
  • 1 stk Sitron
  • Drømmelett til servering

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skrell og skjær 2 pastinakker, søtpotet og 2 poteter i løvtynne skiver (bruk gjerne en mandolin). Gni inn med 1 ss olivenolje og 1 ts flaksalt og bak dem i ovnen i 20 minutter.
  3. Hakk løk og purre (spar litt til servering) og hakk hvitløk. Stek det mykt og blankt i 1 ss olje og en klype salt i en tykkbunnet kjele på middels varme.
  4. Skrell og skjær den siste poteten, selleriroten og pastinakkene i små terninger og legg i. Hell i nok vann til å dekke dem. Ha i en klype salt og en buljongterning og la det koke til grønnsakene er møre. Fyll på mer vann etter hvert dersom det trengs.
  5. Fjern fra varmen og kjør sammen til en kremet suppe med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  6. Ha suppen i skåler med en klatt Drømmelett, nykvernet pepper og litt purre. Server med chips og sitronbåter ved siden av.