Ingredienser
-
0,5
Kålrot
-
4
Gulrøtter
-
0,5
Purre
-
3
dl
Druer grønne
-
2
Kiwi
Peanøttdressing
-
1
dl
Peanøtter usaltede
-
2
ss
Sesamfrø
-
2
Lime
-
1
cm
Ingefærbit
-
0,5
dl
Kikkoman soyasaus
-
0,5
dl
Olivenolje
-
Pepper
-
Fersk koriander til servering
Slik gjør du
-
Skrell kålrot og gulrot. Skjær tynne, lange strimler ved hjelp av ostehøvel eller mandolin. Vask purre og skjær i tynne strimler med kniv. Del druer i to. Skrell kiwi og del i små biter. Ha alt i en bolle.
-
Peanøttdressing:
Grovhakk peanøttene. Rist dem gylne sammen med sesamfrø i tørr panne. Bland saften av 2 lime med finhakket ingefær, soya og olivenolje. Smak til med pepper. Tilsett nøtter og frø.
Server salaten med peanøttdressing og koriander.