Asiatisk kålrot- og gulrotsalat med peanøttdressing

Tips; peanøtter er den av våre vanlige nøtter som har aller høyest proteininnhold.

Ingredienser

  • 0,5 Kålrot
  • 4 Gulrøtter
  • 0,5 Purre
  • 3 dl Druer grønne
  • 2 Kiwi

Peanøttdressing

  • 1 dl Peanøtter usaltede
  • 2 ss Sesamfrø
  • 2 Lime
  • 1 cm Ingefærbit
  • 0,5 dl Kikkoman soyasaus
  • 0,5 dl Olivenolje
  • Pepper
  • Fersk koriander til servering

Slik gjør du

  1. Skrell kålrot og gulrot. Skjær tynne, lange strimler ved hjelp av ostehøvel eller mandolin. Vask purre og skjær i tynne strimler med kniv. Del druer i to. Skrell kiwi og del i små biter. Ha alt i en bolle.
  2. Peanøttdressing: Grovhakk peanøttene. Rist dem gylne sammen med sesamfrø i tørr panne. Bland saften av 2 lime med finhakket ingefær, soya og olivenolje. Smak til med pepper. Tilsett nøtter og frø. Server salaten med peanøttdressing og koriander.