Gulrotsalat med fennikel og fetaost

Smaker godt til fisk, svin og kylling

Ingredienser

Gulrotsalat

  • 4 stk gulrøtter
  • 1 stk Agurk
  • 1 stk Fennikel
  • 1 bunt vårløk
  • 1 stk Lime skall og saft
  • 3 ss Olivenolje
  • 1 blokk Fetaost
  • Pepper
  • Salt
  • Mynte frisk mynte etter smak

Slik gjør du

  1. Vask grønnsakene godt. Skjær gulrøttene og agurken i lange tynne skiver på mandolin eller med ostehøvel.
  2. Skjær fennikelen tynt i «ringer» og finhakk vårløken. Skrell limen med en liten rasp eller et sitronjern, og bland skallet i salaten.
  3. Bland alt sammen med hendene. Bland sammen olje, limesaft og salt. Del opp osten eller la den være hel. Dryss over syrlig olje, pepper og mynteblader.