Hjertesalat med friske bær, dill og kokt sitron-vinaigrette

Spis den som en god frisk lunsj eller som tilbehør til grillmat.

Ingredienser

  • 2 Hjertesalat
  • 1 kurv Blåbær
  • 1 kurv Bringebær
  • 1 potte Dill

Vinaigrette

  • 1 Sitron, saft og skall
  • 1 ss Vann
  • 1 ss Honning
  • 0,8 dl Olivenolje

Slik gjør du

  1. Ta av de ytterste bladene på salaten, behold stammen, skyll og tørk dem. Det enkleste er å gå utendørs og riste dem forsiktig i luften. Legg dem på et fat og press bladene utover til du får en stor salatblomst. Dryss over med bær og dill.
  2. Ha saften fra sitronen, skallet, vann og honning i en kjele. Kok opp og la det bli kaldt. Ha i olivenoljen litt av gangen, salte og pepre. Drypp det hele over salaten.