Quinoasalat med chili,og eple

Quinoa er rik på mineraler og protein.

Ingredienser

  • 1 Grønt eple
  • 0,3 Purre
  • 200 g Hodekål
  • 2 dl Druer røde
  • 1 neve Basilikum
  • 0,5 dl Solsikkekjerner
  • 0,5 dl Gresskarkjerner
  • 0,3 Chili
  • 4 dl Kokt kald quinoa
  • 1 Lime
  • 2 ss Olivenolje
  • Salt
  • Pepper
  • 1 blokk Fetaost

Slik gjør du

  1. Grovhakk eple. Lag tynne strimler av purre og hodekål. Del druene i to. Ha alt i en bolle. Tilsett basilikumblader (spar noen til pynt), solsikkekjerner og gresskarkjerner. Fjern frøene og finhakk chili. Bland chili og quinoa (varm eller kald) godt inn i salaten og ha over saften av en lime, olivenolje, salt og pepper. Bryt feta i større biter og ha på toppen med basilikumblader til pynt.
  2. Tips: Dersom du ønsker et magrere alternativ kan du bruke mager cottage cheese istedenfor fetaost eller eventuelt en blanding.