Quinoasalat med chili og eple

Dette er en god og mettende salat som er et lettere og sunnere alternativ enn mye annet.

Ingredienser

  • 1 Grønt eple
  • 0,3 Purre
  • 200 g Hodekål
  • 2 dl Druer røde
  • 1 neve Basilikum
  • 0,5 dl Solsikkekjerner
  • 0,5 dl Gresskarkjerner
  • 0,3 Chili
  • 4 dl Kokt kald quinoa
  • 1 Lime
  • 2 ss Olivenolje
  • Salt
  • Pepper
  • 1 blokk Fetaost

Slik gjør du

  1. Grovhakk eple. Lag tynne strimler av purre og hodekål. Del druene i to. Ha alt i en bolle. Tilsett basilikumblader (spar gjerne noen til pynt), solsikkekjerner og gresskarkjerner.
  2. Fjern frøene og finhakk chili. Bland chili og quinoa (varm eller kald etter hva du ønsker) godt inn i salaten.
  3. Ha over saften av en lime, olivenolje, salt og pepper. Bryt feta i større biter og ha på toppen med basilikumblader til pynt.