Rødbete- og appelsinsalat med ristede frø

Rødbete- og appelsinsalat med ristede frø

Denne er god med pillede reker eller som tilbehør til andre retter. Det er du som bestemmer!

20 min
Enkel

Slik gjør du

  1. Vask og kok betene. Dersom bladene sitter på, skjæres disse av. La det være igjen omtrent 5 centimeter av stilkene slik at de ikke «blør» under koking, de kokes med skall. Sjekk med en spiss kniv at de er møre.
  2. Skjær rødbetene i skiver og legg de på et fat. Skrell appelsinene, skjær de i skiver og legg de sammen med rødbetskivene. Ringle over olivenoljen, riv over limeskall og skvis på limesaft. Rist kjernene i en varm og tørr panne til de blir gyllenbrune. Pass på varmen så de ikke blir brent!
  3. Grovhakk mynten, og strø den og de ristede kjernene over salaten. Server!