Salat av fennikel, eple og selleri med kokt sitronvinaigrette

Denne salaten inneholder masse antioksidanter og kostfiber.

Ingredienser

  • 3 stilker stangselleri
  • 1 stk Fennikel
  • 2 stk grønne epler
  • 10 blader Mynte 10-15 stk
  • 1,5 dl vann
  • 1 stk Sitron finrevet skall og saft
  • 0,5 Sjalottløk finhakket
  • 3 ss Rapsolje
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Skrell sellerien hvis skallet er tykt. Rens fennikel. Skjær eple, selleri og fennikel i tynne skiver med mandolin. Legg skivene i en ska°l.
  2. Sitronvinaigrette: Kok opp vann, sitronsaft, sitronskall og sjalottløk i en kjele. La det koke i et par minutter. Rør inn rapsolje og smak til med salt og pepper. Rør sammen og bland med grønnsakene. Smak til med mynte.