Ingredienser
Salat med varmrøkt laks, posjerte egg og eple
-
600
g
varmrøkt laks
-
2
stk
hjertesalat
-
50
g
valnøtter
-
1
stk
eple
-
1
stk
rødløk
Posjerte egg
-
4
stk
egg
-
1
liter
vann
-
2
ss
eddik 7 %
-
1
ss
salt
Dressing
-
1
dl
fløte
-
0,5
stk
sitron, saften
-
0,3
ts
pepper
-
0,3
ts
salt
-
0,3
ts
sukker
Slik gjør du
-
Skyll salat og del i båter. Behold roten slik at salatbladene holdes sammen. Legg på et fat og strø over valnøtter. Skrell eple og skjær i tynne strimler. Finhakk løk. Strø det over salaten. Rør sammen dressing av fløte, sitronsaft, salt, pepper og sukker, og la den stå i 5 minutter før servering.
-
Kakk eggene og legg forsiktig i hver sin kaffekopp. Kok opp vann med eddik og salt. Trekk kjelen til siden når vannet koker. Ha i ett egg av gangen og la eggene trekke (ikke koke) i 3 minutter til eggehviten er stiv. Plukk opp med hullsleiv og legg de forsiktig på en tallerken.
-
Hell dressing over salaten og vend godt. Del laks i biter og fordel utover salaten. Legg posjerte egg forsiktig på toppen (pass på at eggene ikke går i stykker) og server.