Asiatisk bønnesalat
Lag en asiatisk bønnesalat og spis den som nydelig vegetarrett eller tilbehør til kjøtt eller fisk.
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
Asiatisk bønnesalat
- Varm opp oljen i en stekepanne over middels høy varme.
- Stek pinjekjernene til de er gylne og løft dem over på et tørkepapir – spar på oljen i pannen. Vend pinjekjernene inn med paprikapulver slik at alle blir godt dekket.
- Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann og kok bønnene i maks 5 minutter – etter 2-3 minutter tilsetter du ertene. Hell av vannet og sett dem til side.
- Finhakk løk og hvitløk. Surr løken i pannen med olje over middels varme i 5-10 minutter. Tilsett hvitløken og stek i ytterligere 30 sekunder.
- Tilsett bønnene, krydre med salt og pepper og stek til de er gjennomvarme.
- Server toppet med pinjekjerner og sitronsaft.