Couscous-salat med bakte rotgrønnsaker
Salat med couscous og bakte rotgrønnsaker - en god og mettende vegetarisk salat.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Salat
- Sett ovnen på 215 grader C. Skrell og vask persillerot og gulrot. Kutt gulrøtter og persillerot i strimler og legg grønnsakene på et stekebrett. Drypp over litt olje, dryss over salt og pepper. Bak i ovnen i 10 minutter.
- I mellomtiden kan du kutte løken i båter, ha dem i ovnen med resten av grønnsakene, og steke videre i 10-15 minutter til alt er mørt. Avkjøl.
- Kok opp 2 dl lettsaltet vann. Ha i 2 dl couscous. Ha på lokk, og la stå i cirka 6 minutter. Rør om.
- Vask sukkerertene og kutt dem i biter. Ha de i kjelen til couscousen.
- Yoghurtdressing: Finhakk frisk persille, og bland ingrediensene sammen i en skål. Smak til med salt, pepper, honning og sitron.
- Hakk tomater i små biter, og finhakk persillen. Vend alle grønnsakene, salatblandingen og couscousen sammen i en serveringsbolle, og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Server med yoghurtdressingen. Kilde og foto: bama.no