Couscoussalat med ørret og yoghurtsaus

Fisk på pinne og couscoussalat er kjempegodt!

Ingredienser

Couscoussalat med ørret og yoghurtsaus

  • 1 pk Ørret m/ skinn
  • 4 stk Sticks-pinner
  • 3 dl Couscous
  • 4 ss Olivenolje pluss ekstra til servering
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • 1 stk Squash
  • 1 stk Paprika
  • 1 pk Sjampinjong
  • 1 pk Asparges
  • 1 pk Cherrytomater
  • 1 liten neve Frisk mynte
  • 1 liten neve Frisk koriander
  • 0,5 stk Sitron

Yoghurtsaus

  • 1 liten neve Frisk mynte
  • 1 liten neve Frisk koriander
  • 3 dl Gresk yoghurt
  • 0,5 stk Sitron

Slik gjør du

  1. Legg Sticks-pinnene i vann så de ikke tar fyr på grillen! Kok couscousen etter anvisning på pakken.
  2. Tørk godt av fisken og tre filetene på hver sin Sticks-pinne på langs. Pensle fisken med litt olje og strø på en klype salt og pepper.
  3. Del squashen og paprikaen i to på langs. Fjern paprikafrøene. Børst av eventuell jord på soppen. Bøy hver asparges forsiktig og kast de trevlete endene som brekker av.
  4. Legg alle grønnsakene i en stor bolle. sammen med tomatene, hell over 3 ss olje og vend alt godt sammen.
  5. Plassér et ark med aluminiumsfolie på grillen over direkte varme, fordel grønnsakene godt utover og strø på en klype salt. Grill dem til de har fått fine grillmerker.
  6. Grill fiskespydene over direkte varme.
  7. Vend sammen couscousen med urtene og grønnsakene skåret i mindre biter. Legg på fiskespydene og klem over sitronsaft. Server sammen med yoghurtsausen.
  8. Finhakk urtene. Pisk sammen yoghurt, finrevet skall og saft fra sitronen, finhakkede urter og en klype salt.