Frisk salat med egg, ristede kjerner og urtedressing

Her har du en knallgod salat til rekelaget, spekelaget eller grillfesten.

Ingredienser

Frisk salat med egg, ristede kjerner

  • 4 stk Egg
  • 2 ss Gresskarkjerner
  • 2 ss Solsikkekjerner
  • 2 ss Ristede pinjekjerner
  • 2 stk Avokadoer
  • 1 pk Romantica-tomater
  • 6-8 stk Reddiker
  • 1 pose Grønn & frisk Romano mix

Urtedressing

  • 1 stor neve Frisk dill, ev. basilikum, koriander eller persille
  • 1 stk Sjalottløk
  • 3 ss Ristede pinjekjerner
  • 1 dl Olivenolje
  • 1 ss Sitronsaft
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Rist gresskar-, solsikke- og pinjekjerner i en tørr stekepanne over middels lav varme til de er gylne. Legg dem til side.
  2. Kok eggene i 7 minutter, skyll dem straks i iskaldt vann og skrell dem.
  3. Skjær avokadoene i terninger. Del tomatene i to og skjær reddikene i tynne skiver. Vend alle grønnsakene sammen med salatmiksen i en stor salatbolle. Del eggene i to og legg dem i.
  4. Grovhakk dill og sjalottløk og legg i en foodprosessor sammen med pinjekjerner, olje og sitronsaft.
  5. Kjør dressingen sammen til den er helt finhakket og smak den til med salt og pepper. Hell den over salaten og topp med ristede kjerner.