Frisk salat med tomatvinaigrette og pitakrutonger
Denne friske salaten er full av farger og gode smaker.
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
Frisk salat med pitakrutonger
- Forvarm ovnen til 200 grader. Skjær pitabrødene i terninger på ca.2x2 cm, vend dem inn i oljen, strø over en klype salt og spre dem utover et stekebrett. Bak dem i ovnen i ca. 15 min. til de er gylne og helt sprø. Skjær hjertesalaten i små biter, reddikene i skiver, agurken i tynne halvmåner og paprikaen i små terninger. Snitt vårløken i tynne skiver og finhakk urtene. Bland alt sammen i en stor salatbolle.
Tomatvinaigrette
- Finhakk sjalottløken og legg den i en bolle med eddik og en klype salt. La den ligge i 15 min. Del tomatene i to og riv dem på et rivjern med snittsiden inn. Kast skinnet. Legg fruktkjøttet i bollen sammen med finhakkede basilikumblader og olje. Knus hvitløken med et knivblad, fjern skallet og legg den i dressingen. Rør godt sammen og smak til med salt. La vinaigretten hvile i 10 min., fjern hvitløken og vend den i salaten.