Grillet salat med kylling

Har du prøvd å lage salat på grillen? Denne kommer du garantert til å like.

Ingredienser

Grillet salat med kylling

  • 4 stk Kyllingfilet
  • Flaksalt og pepper
  • 4 stk Hjertesalat
  • 4 skiver Brød
  • 1 fedd Hvitløk
  • 4 fileter Ansjos
  • 1 liten neve Persille
  • 8 ss Mager Kesam
  • 20 g Revet Grana Padano
  • 2 ss Granateplekjerner
  • 2 ss Pistasjnøtter uten skall
  • 2 stk Sitroner til grilling og tilsmaking
  • Nøytral olje til grilling av kylling

Slik gjør du

  1. Romtemperer kyllingfiletene. Skjær dem ned i «butterfly» (det vil si - skjær et snitt i kyllingfileten og brett den ut som en sommerfugl). Krydre med salt, pepper og det du evt. selv ønsker.
  2. Gni brødet med hvitløk og skjær det i staver på 1,5 cm. Grill dem på medium varme til de er gyllenbrune med litt olje på.
  3. Grill kyllingenfiletene på høy varme i 2-3 minutter på hver side og la dem så hvile på lun sone i 3-4 minutter. Del hjertesalatene og sitronene i to. Grill dem med snittsidene ned.
  4. Hakk ansjos og persille. Bland med kesam og revet grana padano. Smak til med litt saft av grillet sitron.
  5. Del salaten i to igjen og varm forsiktig på grillen. Anrett med kylling skåret i skiver, kesamdressing, brødstaver, hakket pistasj og granateplekjerner. Riv et lite lag med grana padano på toppen.