Ingredienser
Pære-, selleri- og fennikelsalat med blåmuggost
-
1
neve
Valnøtter
-
1
stk
Pære
-
1
stk
Fennikel
-
0,5
stk
Rødløk
-
4
stilker
Stangselleri
-
0,5
stk
Sitron
-
3
ss
Olivenolje
-
Flaksalt og nykvernet pepper
-
50
g
Blåmuggost
-
8
stk
Dadler
Slik gjør du
-
Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne på middels varme. Grovhakk dem og legg dem til side.
-
Skjær pære og fennikel i tynne skiver på langs, rødløk i tynne båter og selleri i tynne skiver på tvers (spar bladene til pynt). Legg dem i en stor salatbolle.
-
Hell over sitronsaft og olje, en god klype salt og pepper og vend det godt sammen. Topp med ost smuldret i grove biter, dadler skåret i skiver og valnøtter.