Pæresalat med fennikel, Apetina og valnøtter

Server denne friske, gode salaten til lunsj eller middag.

Ingredienser

Pæresalat med fennikel, Apetina og valnøtter

  • 1 stk Sitron
  • 2 stk Pærer
  • 2 stk Fennikler
  • 4 stilker Stangselleri
  • 1 dl Valnøtter
  • 1 ss Honning
  • 2 ss Eplesidereddik
  • 4 ss Olivenolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 1 neve Frisk persille
  • 1 pk Apetina, evt. blåmuggost

Slik gjør du

  1. Riv skallet på sitronen fint og legg det til side.
  2. Del pærene i fire båter, fjern kjernehusene og skjær frukten i løvtynne skiver. Del fenniklene i fire og snitt dem og stangsellerien i tynne skiver på skrått - spar alle bladene til pynt.
  3. Vend dem sammen i en stor bolle sammen med saften av halve sitronen og det revne sitronskallet.
  4. Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne på middels varme, grovhakk dem og legg dem til side så de avkjøles.
  5. Pisk sammen honning, eddik og saften av den andre halve sitronen. Hell i oljen gradvis mens du pisker slik at dressingen tykner. Smak den til med salt og pepper.
  6. Finhakk persillen og bryt osten opp i grove terninger. Vend alt forsiktig sammen og pynt med de sparte selleribladene.