Pæresalat med fennikel, Apetina og valnøtter

Pæresalat med fennikel, Apetina og valnøtter

Server denne friske, gode salaten til lunsj eller middag.

20 min
Middels

Slik gjør du

Pæresalat med fennikel, Apetina og valnøtter

  1. Riv skallet på sitronen fint og legg det til side.
  2. Del pærene i fire båter, fjern kjernehusene og skjær frukten i løvtynne skiver. Del fenniklene i fire og snitt dem og stangsellerien i tynne skiver på skrått - spar alle bladene til pynt.
  3. Vend dem sammen i en stor bolle sammen med saften av halve sitronen og det revne sitronskallet.
  4. Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne på middels varme, grovhakk dem og legg dem til side så de avkjøles.
  5. Pisk sammen honning, eddik og saften av den andre halve sitronen. Hell i oljen gradvis mens du pisker slik at dressingen tykner. Smak den til med salt og pepper.
  6. Finhakk persillen og bryt osten opp i grove terninger. Vend alt forsiktig sammen og pynt med de sparte selleribladene.