Råkostsalat med bønner og chiafrødressing

En annerledes, mettende og fargerik salat.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 2 stk gulrøtter
  • 4 stk beter
  • 100 g hodekål
  • 2 stk grønne epler
  • 4 stk sjalottløk
  • 1 pakke bønner hvite store
  • 3 ss sitronsaft
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ss chiafrø
  • 1 ss honning
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 klype salt og pepper
  • 1 dl ristede solsikkekjerner
  • 1 klype gressløk

Slik gjør du

  1. Skrell og rasp gulrøttene grovt, eller lag lange strimler med mandolin eller ostehøvel.
  2. Skrell betene og skjær dem i tynne skiver. Skjær kålen i fine strimler og eplene i tynne skiver. Bland alt sammen.
  3. Skrell løken og skjær den i ringer. Ha løk og hvite bønner i salaten. Bland sammen.
  4. Bland sammen ingrediensene til dressingen i en liten bolle.
  5. Tørrist solsikkekjerner i en stekepanne. Deretter server råkostsalaten med chiafrø- dressing, ristede solsikkekjerner og friske urter.