Ingredienser
Dette trenger du
-
2
stk
gulrøtter
-
4
stk
beter
-
100
g
hodekål
-
2
stk
grønne epler
-
4
stk
sjalottløk
-
1
pakke
bønner hvite store
-
3
ss
sitronsaft
-
0,5
dl
olivenolje
-
1
ss
chiafrø
-
1
ss
honning
-
1
fedd
hvitløk
-
1
klype
salt og pepper
-
1
dl
ristede solsikkekjerner
-
1
klype
gressløk
Slik gjør du
-
Skrell og rasp gulrøttene grovt, eller lag lange strimler med mandolin eller ostehøvel.
-
Skrell betene og skjær dem i tynne skiver. Skjær kålen i fine strimler og eplene i tynne skiver. Bland alt sammen.
-
Skrell løken og skjær den i ringer. Ha løk og hvite bønner i salaten. Bland sammen.
-
Bland sammen ingrediensene til dressingen i en liten bolle.
-
Tørrist solsikkekjerner i en stekepanne. Deretter server råkostsalaten med chiafrø- dressing, ristede solsikkekjerner og friske urter.