Rosenkålsalat med hasselnøtter, Grana Padano og eple

Rosenkålsalat med hasselnøtter, Grana Padano og eple

Prøv denne gode salaten som middagstilbehør eller egen rett.

20-40 min
Middels

Slik gjør du

Rosenkålsalat med hasselnøtter, Grana Padano og eple

  1. Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne over middels varme til den brune hinnen sprekker opp og nøttene har fått en gyllen farge. Avkjøl dem og gni av hinnene.
  2. Rens rosenkålen for stygge blader og snitt dem løvtynt med en skarp kniv, evt. med en mandolin.
  3. Legg dem i en stor blandebolle, hell over 1 ss olje og en klype salt og klem alt godt sammen til bladene har myknet.
  4. Skjær eplene i tynne skiver, deretter i staver. Skjær løken i tynne båter.
  5. Pisk sammen resten av oljen med sitronsaft og honning og smak til med salt og pepper.
  6. Vend salaten godt sammen med dressingen. Topp med grovhakkede nøtter, riv over osten med en potetskreller og avslutt med litt ekstra pepper.