Salat med ovnsbakte gulrøtter, feta og mandler

Salat med ovnsbakte gulrøtter, feta og mandler

Lett og god middagssalat med grønnsaker, feta og mandler.

Ingredienser

Salat med ovnsbakte gulrøtter, feta og mandler

  • 8 stk Gulrøtter
  • 2 stk Rødløk
  • 2 ss Olivenolje
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Pepper
  • 200 g Fetaost
  • Babyleaf
  • Brød til servering

Dressing

  • 0,5 dl Olivenolje
  • 3 ss Mandelflak
  • 3 ss Solsikkeolje
  • 1,5 ts Kapers
  • 0,5 stk Sitron
  • 1 ss Finhakket gressløk
  • 0,25 stk Chili

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 220 grader. Skrell eller skrubb gulrøttene og del dem i fire på langs, deretter i to på tvers. Skrell og skjær rødløken i tynne båter. Legg dem på et stekebrett, hell over oljen og vend inn grønnsakene. Fordel dem godt utover platen og strø over salt og pepper. Stek i 30-40 minutter avhengig av størrelse, til løken og gulrøttene så vidt har blitt brune i kantene.
  2. Legg babyleaf, grove biter av feta, gulrøtter og løk i en stor salatbolle, vend inn dressingen og server med ferskt brød.
  3. Varm oljen til dressingen i en liten kjele. Legg i mandler og solsikkekjerner og rør om til de har fått en gyllen farge. Avkjøl det i en skål i 5 min. Bland inn kapers, 1⁄2 ts revet sitronskall, sitron- saft, finhakket gressløk og chili.