Tomat- og mozzarellasalat med hvitløkskrutonger

Lag en god salat med litt crunch.

Ingredienser

Tomat- og mozzarellasalat

  • 1 stk Agurk
  • 6 stk Tomater
  • 1 eske Cherry- eller romanticatomater
  • 0,5 stk Rødløk
  • 1 stk Mozzarella
  • 1 stor neve Frisk basilikum
  • 2 ss Eplesidereddik
  • 0,5 dl Olivenolje
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Hvitløkskrutonger

  • 4 skiver Lyst brød (daggammelt)
  • 4 ss Olje
  • 2 fedd Hvitløk
  • Flaksalt

Slik gjør du

  1. Skjær agurken og de store tomatene i grove terninger, del de små tomatene i to.
  2. Skjær løken i smale båter, riv mozzarellaen i mindre biter og grovhakk basilikumen.
  3. Legg alt i en stor salatbolle, hell over eddik og olje, krydre med en god klype salt og pepper og vend det godt sammen. Vend inn krutongene rett før servering.
  4. Riv brødskivene i grove terninger på ca. 3x3 cm.
  5. Varm oljen i en stekepanne på middels varme, finhakk eller riv i hvitløken og legg i brødet.
  6. Vend dem godt inn i oljen, krydre med et par klyper flaksalt og la dem steke til de er gylne og sprø.