Tomat- og mozzarellasalat med hvitløkskrutonger

Tomat- og mozzarellasalat med hvitløkskrutonger

Lag en god salat med litt crunch.

20 min
Middels

Slik gjør du

Tomat- og mozzarellasalat

  1. Skjær agurken og de store tomatene i grove terninger, del de små tomatene i to.
  2. Skjær løken i smale båter, riv mozzarellaen i mindre biter og grovhakk basilikumen.
  3. Legg alt i en stor salatbolle, hell over eddik og olje, krydre med en god klype salt og pepper og vend det godt sammen. Vend inn krutongene rett før servering.

Hvitløkskrutonger

  1. Riv brødskivene i grove terninger på ca. 3x3 cm.
  2. Varm oljen i en stekepanne på middels varme, finhakk eller riv i hvitløken og legg i brødet.
  3. Vend dem godt inn i oljen, krydre med et par klyper flaksalt og la dem steke til de er gylne og sprø.